ons

Wij zijn Rob Mol en Lizzy Beenhakker, ruim vier jaar getrouwd en wij hebben samen vier kinderen met aanhang. Sinds kort hebben we onze Dehler 39 verruild voor de Marendorp.  Er wordt flink geklust aan de Marendorp en we zijn zelf ook lekker bezig. De zeekuip wordt hersteld, het onderwaterschip is zo goed als afgekrabd, de zolder staat vol lieren die een grote schoonmaakbeurt krijgen, het koper wordt gepoetst, de kussens vernieuwd, een nieuwe kachel geplaatst, etc. Wij kijken reikhalzend uit naar het moment dat deze mooie dame weer drijft en naar het komende zeilseizoen.

Maar wie zijn wij verder….

Rob is een zeiler in hart en nieren. Al vanaf zijn jonge jaren zeilde hij met de zeeverkenners op de Braassemermeer en in de Valk met zijn ouders op de Hollandse plassen. Op de Westeinder plassen is hij een aantal jaren zeilinstructeur geweest. Na periode op de binnenvaart heeft hij een technische een studie gevolgd en is daarna in dienst geweest bij de Marine als aspirant reserveofficier.

Na een aantal jaren gekampeerd te hebben werd uiteindelijk de vouwwagen ingeruild voor een Dehler 34, waar het gezin van Rob jarenlang mee op vakantie ging. Ongeveer 4 jaar geleden is de 34 ingeruild voor en Dehler 39SQ die recent weer verruild is voor de Marendorp.

Rob werkt ook nog als hij niet zeilt. Hij zit al sinds jaar en dag in de telecom. Sinds 12,5 jaar is hij inkoop manager voor grote projecten bij Deutsche Telecom (de Duitse KPN), daarvoor bij T-Mobile (Ben) en een aantal andere functies in de telecommunicatie bij o.a. Koning en Hartman, Getronics en Radio Holland.

Als er niet gewerkt of gezeild wordt besteed Rob zijn (vrije) tijd aan modelbouw en elektronica.

Lizzy komt uit een familie van schippers en zeilers. Zodra ze uit school kwam vertrok ze met haar maatje naar het Veluwemeer om daar te zeilen in een 470 en later in de Laser. De zomers werden werkend doorgebracht op de zeilschool van haar nichtje in Idskenhuizen. Na haar trouwen en een verhuizing naar Almere Haven werd al snel een mooi, houten Gipon scheepje gekocht, waar ze weken mee onderweg waren in en rondom het IJsselmeer/Wadden. Na verkoop van dit scheepje heeft zij jarenlang zeilboten gehuurd met haar kinderen en zeilde zij mee als (wedstrijd)bemanning op de Klipper Isis en vaak was zij dan ook de kok.

Lizzy komt uit de zakelijke dienstverlening (McKinsey & Co., Van Doorne Advocaten), maar verruilde dit werk in 1996 nadat ze een mooi natuurkampeerterrein kon overnemen van Staatsbosbeheer dat ze in 2012 verkocht. Ondertussen studeerde zij theologie aan de UvT. Nu is zij teamleider van twee grote parochies aan de zuidkant van het bisdom Rotterdam. In de schaarse tijd die overblijft na het werken en zeilen, maakt zij keramiek.